Magyarország első számú Esports híroldala

esport hírek megbízható forrásból

Smurf TV

Brigitte & D-va nerf, reaper buff – overwatch

A fejlesztők meghozták az első lépést a jenlegi meta ellen. Ha követitek mostanában a profi Overwatch mérkőzéseket, akkor biztosan Ti is észre vettétek hogy a DPS karakterek szinte kivesztek, és a legtöbb csapat három Tank és három Support felállást erőlteti. Ez a jelenség már hosszú hónapok óta a rankeden is megtalálható, –eleinte csak diamond+ szinteken, az elmúlt hetekben viszont már a kisebb divíziókban is ragaszkodtak ehhez a metához.

Ellenszere nincs, és igazából sosem volt, –maximum egy jobb csapat, ami elég szomorú , mivel hosszú távon borzasztó unalmassá tudja tenni a játékot, továbbá izgalmasnak sem mondanám, még ha a legjobb csapatok is játszanak ezzel a felállással. Reméljük nem így fogjuk elkezdeni a Február 15-én induló Overwatch League-et és addigra bekerül a játékba a jelenleg PTR szerverekre behozott frissítés.

GENERAL
Az armor által biztosított sebzéscsökkentés -5-ről -3-ra csökkent.
Fejlesztői kommentár: “Eddig a változtatásig az armor 5 egységnyivel is csökkentette a beérkező sebzést, –azonban a változtatással 3-ra csökkentettük ezt az értéket. Mindez leginkább a magas tűzgyorsaságú vagy burst sebzésű karakterekre lesz pozitív hatással, mint például Soldier:76, aki az eddigi 14 helyett már 16-ot fog majd sebezni lövedékenként. Beláttuk, hogy az armor összességében túlságosan erős, –főleg ha hamar visszagyógyítják–, de ezzel az átalakítással könnyebb dolguk lesz a hősöknek. “

BRIGITTE
A Rally képesség által biztosított armor nem permanens, csupán maximálisan 30 másodpercig marad fenn a társakon vagy a karakteren.
Fejlesztői kommentár: “Néha a Rally csúnya hógolyó effektust tud okozni, főleg ha nehezen tudunk elbánni a megnövekedett életerővel rendelkező célpontokkal az előtt, hogy Brigitte még egyet összehozott volna. Az átalakítás ezen próbál meg változtatni, ráadásul különösen oda kell már figyelnünk rá, mikor is használjuk el.”

D-VA
A Defense Matrix újratöltési ideje 1 másodpercről 2-re nőtt.
Fejlesztői kommentár: “A változtatás lehetővé teszi, hogy az ellenfelek megpróbálják körbejátszani a Defense Matrix-ot a megnövekedett töltési idő miatt.”

REAPER
A karakter sebzése által biztosított öngyógyítás mértéke 30%-ról 50%-ra nőtt. Fejlesztői kommentár: “Reaper passzív képessége az elsődleges eszköze, hogy agresszív legyen az ellenfeleivel szemben. Az öngyógyítás növekedésével lehetősége lesz minél tovább az élvonalban maradni. A változtatás leginkább Tankok ellen lesz hatékony (némi GOATS counter?) mivel ők kevesebbet sebeznek mint a DPS karakterek, plusz nagyobb célpontot is jelentenek.”